Beste kunstliefhebber,

Zomertijd, dat is normaal gezien ook ‘kunsttijd’ op 15 augustus. Les Couleurs de Montmartre op het Begijnhof...
Het is na twee jaar al een vaste waarde geworden in de waaier aan boeiende zomeractiviteiten. Met meer dan 100 lokale kunstenaars en enkele duizenden bezoekers samen genieten. Samen schilder-, teken- en beeldhouwkunst uitstallen en bewonderen, samen flaneren over het mooie Begijnhof, samen proeven van een glas wijn bij een Franse sfeer,...

Net dat ‘samen’ vormt een probleem.

 

Het zijn momenteel echt ongekende tijden. Het sociale leven en de wereld zien er sinds half maart echt anders uit en de (noodzakelijke) maatregelen zijn ongezien.

Wellicht dat tegen de zomer een aantal maatregelen al ten dele versoepeld zullen zijn, maar het is overduidelijk dat heel wat aspecten zoals ‘afstand houden’ (social distancing), mondmaskers en handhygiëne nog een hele tijd een grote rol zullen spelen in ons dagdagelijkse omgang.

Als Begijnhofcomité in Sint-Truiden vinden we het zelf extreem belangrijk om een voorbeeldrol te vervullen en alle randvoorwaarden met het oog op gezondheid en veiligheid 100% te kunnen garanderen, zeker bij activiteiten die we zelf zouden organiseren. Vanuit experten is het samenbrengen van grote groepen mensen momenteel niet alleen verboden, maar ook komende maanden allesbehalve raadzaam.

Daarnaast kunnen we in de huidige context op geen enkele manier de o-zo-belangrijke praktische en organisatorische voorbereidingen van een dergelijk groot evenement als Les Couleurs de Montmartre op een deftige manier treffen.

 

2020 zal dus - onverwacht - een jaar zonder kunsthappening op het Begijnhof worden.  Helaas, erg jammer, maar ... we denken ook dat er momenteel veel ergere dingen zijn die mensen bezighouden.

 

Wij kijken echter wel met de nodige positiviteit vooruit, naar mooiere en terug gezondere dagen. Zodra het kan, beginnen we met de voorbereiding voor een Les Couleurs de Montmartre 2021, dus voor de  zomer van volgend jaar.
Het zal op die manier wellicht een extra bijzondere editie van de kunsthappening worden... We houden jullie hierover alleszins zeker op de hoogte via deze website.

 

Ondertussen willen we iedereen graag nog het volgende meegeven: hou je alsjeblieft aan de aanbevelingen van de gezondheidsexperts en overheid.  We vinden allemaal dat dokters, verpleegkundigen, zorgverleners ... onze grote superhelden zijn, maar hún grootste zorg is vooral dat wij ons aan de voorschriften zouden houden van (1,5 m) afstand en handhygiëne. Dat getuigt van echt respect voor hen en het vele moeilijke werk dat ze leveren.

Zo komt vroeg of laat alles ongetwijfeld goed en zien we elkaar hopelijk gezond en wel terug op Les Couleurs de Montmartre op 15 augustus 2021 !

 

Hartelijke groet

Begijnhofcomité Sint-Truiden

 

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

© 2020 - een initiatief van vzw Begijnhof Buurtcomité Sint-Truiden